Vlašić zimi PDF  | Ispis |  E-mail

Nekad prepoznatljiv po međunarodnom takmičenju u skokovima pod nazivom "pokal Vlašić", sa svojom 90 metarskom skakaonicom koja spada u jednu od najjužnijih i najprirodnijih skakaonica u Evropi, "Srebrenom pahuljicom", priznanjem za najuređeniji zimski centar u bivšoj Jugoslaviji za 1979.g., sada vraća svoj sjaj, doživljava ekspanziju u pogledu razvoja turizma i već se nalazi u samom vrhu zimskih centara u Bosni i Hercegovini i šire.

Na 90-metarskoj skakaonici održavao se svake godine "Pokal-Vlašić" i na njemu su sudjelovali najbolji svjetski skakači na skijama. Bio je to najveći sportski dogadjaj Travnika i šire okolice. Danas se skakaonica, nažalost, nalazi u neupotrebljivom stanju,.

Pored skakaonice, od sportskih objekata na Vlašiću, tu su i ski-liftovi:
"Markovac" sa kapacitetom 650 skijaša po satu, (vučnica)
"Babanovac I i II" kapaciteta 2100 skijaša po satu (vučnica)

Na 20 metara od objekta "WinterSport Vlašić" nalazi se i "Baby" ski-lift (300 skijaša po satu).
Baby lift opremljen je reflektorima za noćno skijanje koje startuje svaku noć od 17:00 do 22:00.
Takođe, ski lift Babanovac I i II, odnosno centralna staza ovog ski lifta cijelom svojom dužinom (1120 m) opremljena je reflektorima za noćno skijanje koje Vam je na raspolaganju svake srijede, petka i subote u večernjim satima.

Posebna zimska atrakcija je snow safari.Motornim sankama kojima raspolažu svi veći objekti na Vlašiću,možete doživjeti nezaboravan ugođaj bijelih prostranstava i stići tamo gdje zimi ljudska noga ne može.Od ovog ugođaja i osjećaja da ste Vi i Vaš trag u snijeg jedini na svijetu zastaje dah.

 

WEB: www.wintersport-vlasic.com
EMAIL: info@wintersport-vlasic.com
PHONE: +38761187383